© maweric.se 2002- 2013
Vanvårds utredning
Min själ är skadad av mitt liv....  Hur ska det bli bättre sen, hur är det möjligt att få tillbaka ett förlorat liv? Jag lever med mina minnen... Hur ska jag bli frisk, eller någonsin finna ro, när mina minnen hemsöker mig om natten?
För mig tog det länge att bestämma mig för att försöka läka genom att konfrontera allt...  Till slut gjorde jag det, jag började rota i det förgångna, öppna dörrar i det undermedvetna, som gjort så ont, men som kanske är nödvändigt att göra för att få ro från alla de tankar som plågat mig hela tiden. Jag var en av alla de som inbjöds till Stadshuset, för att där delta i den seremoni som Regiringen sammasatt, det var så många tappade själar där, och mitt i vimlet kännde jag igen ett av de ansikten jag sett tidigare, under min uppväxt, men han var borta, kännde inte alls igen mig, men han led presis som jag, även om han inte längre “var med” fullt ut. Det budskap som Riksdagens talman Per Westerberg förmedlade var nog det som verkligen gick rakt in i mitt hjärta, och i många andras också, han var verkligen ledsen över vad som hänt oss, det var första gången i mitt liv jag hört någon säga förlåt.
Upprättelse... Staten, Sverige skall ha en ceremoni för oss vanvårdade barn...
maweric.se
Den vanvårdsutredning som tillsattes för några år sedan...  Kom fram till att det måste bli någon form av upprättelse för de barn som blev utsatta för statens vanvård, i förslaget förselogs tre punkter, en ceremoni, ekonomisk ersättning och lagstiftning för att förhindra att de övergrepp som var vanligt då, inte ska kunna hända igen.
Best readed with Microsoft translate