Eftersom tågen går alla tider på dygnet...  Så börjar ju en lokförares arbetsdag alla tider på dygnet, och slutar även alla tider på dygnet, det finns ingen regelbundenhet i våra arbetstider, och det är ju heller inte möjligt att ha det så. Men det har aldrig varit ett problem för oss lokförare, tvärtom egentligen, det har varit en av de positiva egenskaperna med jobbet, tillsammans med många andra som en vanlig arbetare aldrig upplever, kanske därför som det nästan aldrig är en lokförare som säger upp sig till förmån för att “kontorsjobb” eller liknande. Visst finns det händelser i vårt jobb som är hemska... Men man kan inte gå omkring och oroa sig för sådant i tid o otid, det finns så väldigt mycket som är det motsatta, när våren kommer, och det börjar grönska, snön smälter och man ser makadammen igen för första gången på länge, det är sådant, och liknande som gör det här jobbet till den upplevelse som det verkligen är.
En lokförares vardag...
och strapatser... Ma
MA loket, ett mycket starkt och driftssäkert lok, som dessutom vägde 105 ton, så det var mycket som krävdes innan detta lok började slira, något som var mycket vanligt med nyare loktyper.
Ma
Malmtågslok DM 3 Detta lok är sammansatt av 3 st DA lok, som är nedväxlade till max 75km/tim.
Dm 3
HG loket.  Hg och Hg2 användes fram till 1992 hos SJ, 1993 hos TGOJ. Två museilok finns bevarade.
Hg Läs mer... Läs mer... Läs mer... Läs mer... Läs mer... Läs mer... Läs mer... Läs mer... More Info More Info More Info More Info
Lokförare vid SJ
© Copyright maweric.se 2008-2015